Wratbehandeling

Podologie en Pedicure Praktijk Duin

Wratten

 

Wratten worden door een virus veroorzaakt en zijn dus besmettelijk. Het is een goedaardige woekering van het epitheel van de huid

Doordat er bloedvaatjes in meegroeien, kan een wrat gemakkelijk bloeden. Als de wratten zich onder de voet bevinden kunnen ze erg pijnlijk zijn. Een voetwrat aan de onderzijde van de voet verschilt met een andere wrat omdat er druk op uitgeoefend wordt en daardoor een dikkere laag eelt ontstaat.

Dit eelt kan niet geheel weggehaald worden i.v.m. het bloeden door de bloedvaten die ertussen zitten en de pijn door de zenuwbanen.

Door het eelt lijken ze nogal eens op een likdoorn. Eén van de verschillen tussen likdoorn en een wrat, is dat de wrat pijn geeft bij zijwaartse druk (knijpen) en de likdoorn bij druk van boven.

 

Wratbehandeling:

De behandeling in de praktijk bestaat uit een pakking met salicylzuurzalf die gedurende 3 tot 5 dagen erop blijft zitten. Daarna kunt u zelf de pakking in z`n geheel verwijderen en een week na het aanbrengen van de pakking komt u weer terug.

Dan wordt zoveel mogelijk van de wrat weggehaald, dat niet meer / minder snel bloed, omdat haarvaatjes en zenuwen door de zalf aangetast worden.

 

Afhankelijk van de wrat zijn er gemiddelt 8 tot 12 behandelingen nodig.

 

 

Adres:

 

Pedicure Praktijk Duin

Geert Groteplein 22

1813 BM Alkmaar

06-23147788

praktijkduin@gmail.com

 

lid ProVoet

 

Facebook: